Bag om den knuste lyd

Vores mission med Lydknust

Lydknust festivalen er hvert år en særlig dag for de studerende på Elektronisk Musik og Lydkunst (EMOL). Det er en dag, hvor vi for alvor kan åbne dørene op til vores elektroniske univers og give offentligheden mulighed for at opleve alt det, vi dyrker, studerer og arbejder med hver dag.

Lydknust er vores flagskib, hvor vi får markeret EMOL og den elektroniske musik i Esbjerg. Det er vores opgave, det er vores mission og det er vores mål at bringe elektroniske og knuste lyde ud til alle nysgerrige sjæle.

Hvordan det hele startede

Lydknust blev skabt med det formål at give offentligheden et indblik i den elektroniske musik og særligt den elektroniske musikuddannelse.

Festivalen har siden udviklet sig og fået sin helt egen identitet, en identitet som bl.a. har medført et unikt navn til festivalen; Lydknust. Det er en fast opgave for de 2. årsstuderende på EMOL at planlægge og afholde Lydknust. Derfor er Lydknust forskellig fra år til år.

Den elektroniske musikuddannelse

I hjertet af Esbjerg by ligger der Syddansk Musikkonservatorium, førhen kendt som Vestjysk Musikkonservatorium. I denne kulturelle højborg begyndte der at ske nogle fantastiske og højst utraditionelle ting. Elektronikken begyndte langsomt at snige sig ind ad bagdøren og med sig begyndelsen på en helt ny uddannelsesretning.

Dioder, knapper, filtrer og elektricitet var med til at producere lyde som aldrig før var blevet spillet i musikkonservatoriets lokaler. Alt dette resulterede i oprettelsen af en elektronisk musikuddannelse som blev kaldt Tonespace, og senere omdøbt til Elektronisk Musik og Lydkunst, forkortet til EMOL.